Det Naturliga, I Naturen, Vegetariskt

Rostade pumpakärnor- ett lyxigt fredagssnacks

Har du kvar pumpa i kylen sen Halloween som du inte vet vad du ska göra med? Pumpasoppan är en klassiker precis som att slanta ner pumpan i bitar och steka upp den tillsammans med andra grönsaker som ett tillbehör. Ett gott snacks inför helgen som är supergott att göra är just rostade pumpakärnor. Du kan krydda med det du känner för och smaken blir riktigt fin och är dessutom nyttigare än många andra snacks du köper i affären.

Så här gör du Rostade Pumpakärnor:

1. Sätt på ugnen på ca 175 grader

2. Gröp ur din pumpan med en sked eller handen för att få upp alla kärnorna.

3. Lägg dem i en sil och sila bort fruktköttet och få kärnorna helt rena. Skär rent pumpaköttet i bitar och lägg i en glasburk för senare användning till soppa med mera.

4. Torka kärnorna torra med en handduk för att förkorta rostningstiden.

5. Tag ca 3 msk olja och 1,5 tsk salt till 3 dl pumpakärnor. Tillsätt sedan de kryddar du önskar, jag tog tillexempel: salt, peppar, chiliflakes och rosmarin vilket blev väldigt gott! Blanda runt och bred ut på ett bakplåtspapper.

6. Rosta dem i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

7. Häll upp på en glasburk med lock.

8. Voilà! Fredagsmyset är fixat.

Ett bonus tips är om du tillexempel gjort ugnsrostade potatisar först så kan du använda samma bakplåtspapper till pumpakärnorna. Då sitter smakerna kvar från förgående tillagning och ger pumpakärnorna ännu mer smak. Mums mums!

Lycka till och trevlig helg!


 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *