Det är galet vad märkliga tillsatser det finns i helt vanliga korv- eller hamburgerbröd! Vi har köpt och köper det också ibland men här om dagen läste jag ordentligt på baksidan och det är så synd att de måste innehålla så mycket bös (skräp) som man säger i Småland. Tanken att de inte ska mögla och att man ska kunna ha dem länge är bra men frågan kvarstår ändå om det måste tillsättas så mycket konstigheter i dem. Då känns det bättre att frysa in dem för senare upptag.
Vad är tillexempel invertsocker? Det kanske ni vet men jag var tvungen att kolla upp. Det är tydligen en blandning av glukos som är druvsocker och fruktos som är fruktsocker. Det bildas genom en spjälkning eller hydrolys av vitt socker. Det låter onödigt och onaturligt för kroppen om du frågar mig.
Så hur gör man Rediga korvbröd?
Ja, det är inte så svårt men kräver som vanligt lite tid och tålamod, så här gör du:
Rediga Korvbröd
Det här behöver du