Nu är hösten här!
Jag tillhör de som verkligen uppskattar den nu friska och något mer klara luften samt de vackra höstfärgerna så här i början av hösten.
Hösten är för mig lika med äppelpaj och här kommer ett superduper recept på en god smulpaj med extra krisp:
Krispig Äppelsmulpaj 4 – 6 port
Ingredienser
- 6-8 äpplen beroende på storlek
- 2 tsk rörsocker
- 1 tsk kanel
- 1 krm flingsalt
Smuldegen
- 125 gram kallt smör
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor
- Lägg dem i en ugnssäker form (ca 28 cm i diameter)
- Strö över kanel, rörsocker samt flingsalt
- Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna
- Strö den över äpplena
- Grädda mitt i ugnen i ca 18-25 min
- Servera med vaniljsås, grädde smaksatt med vanilj eller en god närproducerad glass.