Choklad, Mina Vänners Mat

Himmelsk snickerskaka

Min svägerska är utomordentligt bra på att hitta goda rawfoodrecept som passar mig perfekt i smaken. När vi träffades i mitten på februari så hade hon gjort rawfoodlakritsbollar (!!) till mig. Ni kan ju tänka er hur glad en sann lakritsälskare blev över dessa. Jag fick sansa mig så jag inte åt upp alla på en gång, de var dock rätt mäktiga så det hade förvisso blivit svårt men ändå. Vid ett senare tillfälle lät hon mig provsmaka en snickerskaka som var ett mycket nyttigare alternativ än den traditonella. Den blev smått beroendeframkallande. Receptet på den ska ni få här idag men jag skickar med en varning inför helgen: Du gör den på egen risk- den är himmelskt god.

Så här:

Lägg 1 dl pekannötter, 12 urkärnade dadlar, 1 msk kokosolja, 2 msk lucumapulver (hade vi inte hemma så jag struntade i det) samt 3 msk jordnötssmör (av endast krossade jordnötter) och mixa ihop till en deg. Vänd ner 3 dl salta jordnötter.

Klä en form med måtten 20*10 cm med bakplåtspapper och tryck ut degen.

In i kylen.

Smält 2 msk kokosolja i ett vattenbad. När den blir flytande så adderar du 2 msk kakao, 2 msk agavesirap samt en nypa salt. Häll det över degen och in med allt i kylen igen.

Två timmar senare skär du upp snickerskakan i praktiskt ätbara bitar och förvarar dem sedan i kyl.

Njut och ha en fin helg!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *