Det Naturliga

Enkla veckan

Enkla veckan.

Detta är enkla veckan.

Dels för att vi kom hem från Norge i måndags vilket innebar att veckan redan rivstartat innan vi hunnit landa. Det innebar också att vi kom hem till en tom kyl som vi redan samma afton skulle skapa någon god maträtt från.

Direkt fick vi ta ner ambitionerna och börja tänka kreativt utifrån det som fanns hemma. Det är bra och nyttigt även om det kanske just i stunden känns jobbigt. Denna enkla vecka har det därför blivit: ”Vad Huset förmår” som du kunde läsa häromdagen. Det har blivit filtallrikar och omelett både till lunch och middag. Jag köpte mig ett gott danskt rågbröd på Kastrups flygplats som vi levt på länge. Vad duktiga danskarna är på rågbröd, det måste man bara ge dem.

En snabb lunch som jag också gjort denna vecka är en hälso-smoothie. Grunda med en banan, ett hackat äpple, fil och mjölk. Häll också i havregryn, nässelpulver om du har det hemma, färsk spenat samt avsluta med en näve frysta blåbär. Mixa och drick! Vips så har du en bra, snabb och hälsosam lunch.

Jag gillar att inte krångla till det och ibland är det extra viktigt att hålla på. Denna vecka har det varit mycket och den har därmed blivit enkla veckan, det är fint så. Ta en enkel matvecka när du har mycket omkring dig och var nöjd med det! Dessutom äter du också klimatsmart genom att använda upp och laga mat på de råvaror du har hemma istället för att slänga dem.

Det är när ”Enkla veckan” blir till ”Varje vecka” som du bör se över dit levnadstempo.

Trevlig helg!

IMG_1374

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *