Mat och miljö

En framtidsrestaurang

I måndags var jag med bandet på restaurang Pinchos i Jönköping.

Pinchos finns i större städer runt om i Sverige och deras koncept är lika enkelt som genialt. Den bygger på att du har en sak med dig till restaurangen: Din mobil.

Jag kan inte undvika att tänka att det skulle vara roligt att kastas tillbaka 50 år i tiden för en dag och berätta för mor- och farföräldrarna att i framtiden kommer vi beställa mat med en mobiltelefon. Undra vad de skulle säga då?

Även om jag själv inte tycker att det är trevligt att äta middag med någon som stirrar in i sin telefon har denna restaurang lyckats med något unikt. De har skapat en app du laddar ner och genom den kan du boka bord, se menyn, beställa mat, skicka en hälsning till kökspersonalen samt betala. Allt utan att vara beroende av kyparen (som också finns där).

När du skickat beställningen går den direkt in till köket. Kocken skriver ut den med ditt namn på och börjar tillaga! Allt bygger på ett tapaskoncept och det gick faktiskt hyfsat snabbt att få maten. När maten sedan är färdig plingar det till i mobilen och du går själv och hämtar den vid köket, samma sak med drickan som du hämtar i baren.

Maten kommer på en lång bricka som du ställer på färdigmonterade ställningar vid borden. Vid den tidpunkten vill du lägga ifrån dig mobilen och njuta av den goda maten. Vi beställde bland annat sötpotatispommes, chiligryta på högrev, oliver, minipizza, dumplings, vitlöksstekta champinjoner, laxrullar med mera.

När vi sedan var mätta tog vi upp mobilen, någon lade en efterrättsbeställning och någon betalade. Sedan tackade vi kyparen, köks- och barpersonalen som vi knappt behövt språka med under kvällen, tog på oss ytterkläderna och gick ut i den kalla vinternatten.

Grattis Pinchos, jag trodde inte jag skulle säga det men ni har lyckats skapa ett unikt koncept och fånga känslan av en framtidsrestaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *