DenNaturligaMaten, I Naturen, Mat och Hälsa, Närproducerat, Uncategorized, Vegetariskt

Egen majs

Jag gillar verkligen majs och sedan vi flyttade har jag inte riktigt hittat något bra majsställe att plocka det på. Det gjorde att jag förra året bestämde mig för att till den här sommaren ska jag minsann ha några egna majsplantor. Sagt och gjort så köpte jag några försådda majsplantor på Jönköpings marknad i slutet av maj detta året. Jag planterade ut dem och försökte sköta dem så exemplariskt det bara gick. I junis torka mådde de som så mycket annat inte alls väl men de kom tillbaka med regnet som kom i juli och augusti.

För någon vecka sedan kunde vi skörda vår egen sockermajs som vi kokade och åt och fler majskolvar finns. Kokningen tog nästan en timme så kom ihåg att komma igång med det innan du blir hungrig 🙂 Så otroligt gott och så fina de blev! Middagen bestod av majs, smält smör, örtsalt och egenbakat bröd. Så gott och häftig känsla att äta sin egen majs till middag.

Snacka om egen självförsörjning till middag!

Nästa år får det bli några fler plantor minsann och majs är något jag varmt kan rekommendera att plantera.

Ha en fin helg!Här med både majs och squash som vi har överflöd av i år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *