Tags

, , ,

Det är alltid lika magiskt gott.

Årets första svenska jordgubbar.

De som man har väntat på så länge och vips så står man där med en kartong i sin hand i butiken och funderar inte det blekaste över kilopriset, utan är bara så nöjd att de åter är på marknaden. Säsongen är tämligen kort om du ser till att det i princip är en månad av tolv du kan få dem i bra skick. Så passa på och ät dem till frukost, fika, kvällsmat eller bara som de är. De innehåller dessutom väldigt många nyttigheter!

Jag gillar inte ordet frossa men när det gäller jordgubbar kan jag faktiskt tänka mig att göra ett undantag. Så här brukar min konsumtion av jordgubbar se ut:

  • Lätt och försiktig i början, några till kaffet kanske
  • Efterrätten nummer ett med mjölk eller glass efter maten
  • Frosseri ute i självplocksfältet, där vi sedan gör jordgubbscrush eller fryser in dem hela.

Gemensamt för dessa tre stadier är att jag njuter lika mycket av detta bär. När stadie tre har passerats brukar jag dock vara rätt trött på jordgubbar. Då är det gott att pausa ett tag och sedan framåt höstkanten plocka upp en påse frysta bär och lägga ner i morgongröten.

Hur konsumerar du jordgubbar?

Trevlig helg!