DenNaturligaMaten, Mat och Hälsa, Mat och miljö, Matresor, Närproducerat

En vecka i dimma, vackra Åre och god middag åt far

Novemberdimman låg tung utanför fönstret.

På samma sätt som den gjorde hos mig när jag vaknade upp i vackra Åre i veckan. Jag var där i min tjänst på Hushållningssällskapet som nationell samordnare för verktyget Försörjningsbalans kommun och aldrig någonsin har ”Resiliens på Tvers” som konferensen hette varit så aktuellt. Att vi i norden bör ta hand om våra lantbrukare, handla lokalt och hjälpa varandra med livsmedelsproduktionen känns viktig både nu och i framtiden. Där och då var det ändå fint att vakna upp bland goa kollegor och diskutera dessa frågor och snacke norsk i den mån man lyckades med det. Jag försöker alltid resa hållbart i jobbet och på tågresan hem fick tankarna mer utrymme och oron trängde sig på.

Det är viktigt ibland att ta en paus från all media och det har vi verkligen gjort i helgen. Varit ute i naturen, gått på skogspromenader, spelat luffarschack med min okända vän och tränat lydnad med Loui. Söndagsmiddagen avslutades just med en god middag åt far här i familjen som kom hem efter en resa. En mysigt och fin stund. Skogspromenader och fina vardagliga stunder blir viktigare nu i mörkret och förmågan att ta vara på dessa olika fina stunder kommer bli extra viktigt framöver.

Hoppas att nästa vecka blir lite mindre dimmig.

Jag önskar er en fin kväll med några bilder från förra veckan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *