Vad sägs om en rawpåsktårta där mango och choklad samspelar som i den bästa melodi?
Ja, jag tänkte väl att det skulle passa 🙂
Här kommer receptet och eftersom det är jag som komponerat den alldeles alena så väljer jag att kalla den för:
Sofias påsktårta (8 port)
Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
4-5 dadlar
1 msk honung
1 tsk tahini
1 dl raw kakao
0,75-1 dl kakao
en liten skvätt nygjord espresso
1 msk kokosolja
Topping
1 pkt fryst mango (ca 250 gram)
1 msk kokosolja
1 msk honung
Gör så här:
Mixa havregryn och cashewnötter till ett fint mjöl
Blanda dadlarna och mixa igen
Blanda sedan i resten av ingredienser och mixa till en slät massa
Tryck ut degen i en form ca 20*20 cm
Ställ in degen i kylen ett tag
Diska ur mixern och mixa toppingen till en slät massa (du får mixa ett tag så att iskristaller försvinner)
Bred ut toppingen på kakan
Toppa med koksflingor eller något annat du gillar.
Sätt in kakan i frysen igen (låt stå där minst en timme)
Tag ut den ca en halvtimme innan du ska äta den.
Ät och njut och Glad Påsk!