Det är fredag och då passar det alldeles ypperligt att fira in helgen med en god pizza.
Det finns många olika varianter på pizza så som blomkålspizza, knäckebrödspizza, smördegspizza mm. Jag har en förkärlek för den traditonella brödpizzan som sätts på jäst, salt, vatten och vetemjöl. Under tiden den jäser gör du en tomatsås på lök, vitlök och tomatpuré som får stå och puttra länge på spisen…
MEN
Ibland orkar du inte sätta en deg eller låta en tomatsås stå och puttra länge på spisen. Då finns det ett utmärkt alternativ som min kära vän Anna lärt mig. Så här:
Köp ett paket Libabröd (4 bröd) i butiken och lägg på en plåt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smeta på tomatpuré samt de ingredienser du gillar.
Avsluta med lite extra ost och oregano.
In i ugnen i ca 10 min och voilà din utsökta helgpizza är färdig.
Trevlig helg!