Kakor, Matresor

Kakbuffé på Vaxholm

Det har ju varit sisådär med hälsostatusen denna vår. En resa som jag hade bokat till Stockholm med en kompis höll även den på att ställas in men blev till slut av som tur var.

Fokus flyttades från att traska runt i vår huvudstad till att ta det lugnt och sitta ner och äta glass i Kungsträdgården, sova ut på hotell och äta lyxiga middagar. En sightseeingtur ut i skärgården orkade vi dock med. Vi fick tipset av vår boendevärd att åka ut till Vaxholm och ta oss till ett ställe som hette: Hembygdsgårdens Café  

De hade en kakbuffé som var helt otrolig och vi satt precis vid havet på deras egen udde och uteservering och lyssnade på vågskvalp, fågelsång och småprat från de övriga fikagästerna. Helt ljuvligt! Jag beställde även deras räksmörgås med stora handskalade räkor eftersom vi inte ätit någon lunch. Där satt vi några timmar och bara njöt av lugnet och den goda maten/fikan. Jag kan varmt rekommendera ett besök till detta ställe om du befinner dig i Stockholmstrakten i sommar. Se bilderna nedan:

En annan positiv aspekt jag fick av att skruva ner tempot på denna resa var att jag nog aldrig varit så lugn när jag åkt från huvudstaden. Det brukar vara ofrånkomligt att inte dras med i de snabba stegen eller springa till tunnelbanan mot slutet av resan till en större stad men inte denna gång inte. Skönt faktiskt.

Tack för denna gång Stockholm, vi ses igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *