Det Naturliga, Mat och miljö, Närproducerat

Föreläsning, måndagsbloggen och semestertallriken

Hej på er!

Nu är jag tillbaka efter en skön semester. Den här sommarens väder har passat mig som handen i handsken. Ömsom sol, ömsom regn och så några dagar med riktigt varmt väder där emellan.

Jag har kopplat ner mig från social medier och varit ute på en del äventyr och ätit god lokal mat såklart. Det bästa har nog ändå varit att dagligen kunna gå och plocka de solmogna tomaterna från växthuset ihop med gurkan som också växer där, ta en löparrunda i skogen för att avsluta med ett dop i sjön, träffa vänner och familj, bada i havet och fått lyssnat till Sommar i P1.

Det har blivit mycket matlagning på enkla råvaror. Det är så lyxigt när man kan svänga ihop en sallad direkt från trädgården och komplettera den med ägg, någon god ost och några nötter. Göra en kantarellmacka med dagens skörd direkt från skogen eller svänga ihop en middag på kylens rester som man sedan kallar kvällens buffé för att få med sig kidsen på tåget. Semestertallriken ska för mig vara enkel med välgjord, något som jag gärna tar med mig in i höstens vardag (se bilder).

Den 10:de september får ni boka in i kalendern. Då ska jag föreläsa i Gränna kl.18.30. Det är en föreläsning som Biosfärområde Östra Vätterbranterna bjuder in till och jag delar deras evenmangslänk här så du kan anmäla dig direkt. Det kommer bli en trevlig kväll!

Jag kan också informera om att måndagar är den dagen jag kommer uppdatera bloggen framöver. Det blir trevligt att starta veckan med ett nytt blogginlägg.

Ha nu en fortsatt fin dag!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *