Det Naturliga, I Naturen, Närproducerat, Vegetariskt

Ett prunkande växthus och vardagsmotion

Det växer så det knakar i växthuset i år!

Jag har fått flytta ut två plantor som jag inte trodde skulle överleva eftersom de började växa och ta över en av odlingslådorna. En planta gav jag bort och en har jag planterat om.

Mina tomater trivs så mycket bättre i år när vi satt dem i en stor odlingslåda med mer jord istället för att ha dem i större krukor. Detta året har jag också testat att odla bifftomater för första gången och de börjar komma fram nu. Annars har jag körsbärstomater från förra året som jag tog frö på och de börjar också titta fram.

Physalisväxten som jag bytte mot en tomatplanta mår mycket bra inne i detta hus och producerar små bär på löpande band. Gurkorna i växthuset trivs också väldigt bra och de satte vi tidigare än förra året så förhoppningsvis får vi fler goda gurkor i år innan det blir för kallt för plantorna i höst.

Salladen och grönkålen var jag något sen med i år så förhoppningen är att de nu ska ta sig och att jag kan plantera ut dem tillsammans med morötterna, vitlöken och sockerärtorna. Jordgubbslandet har inte gett så många bär detta året och jag tror det beror på att jag gav dem min kärlek lite sent när ogräset redan hade rotat sig alltför väl i landet. Hallonen däremot kommer bättre.

Potatisen som vi har i tre olika land har också kommit upp och potatisplantorna som vi testar att odla under en halmbädd har börjat titta upp. Så roligt!

Vi har verkligen kommit igång med odlingen i år, vilket känns väldigt roligt! Det enda som skaver något är att vi av någon anledning valt att placera odlingarna en bit bort ifrån varandra (förutom växthuset och några pallkragar som står ihop). Detta gör att det blir ett rätt stort projekt att vattna alltsammans.

När det inte regnar är det någon av oss som får gå från regnvattentunnan och vattna alltihop med en kanna eller vattenslang. Det tar ungefär en timme (!) och man är rätt trött efter det.

Gissa om jag gillar det här växlande vädret som nu kommit tillbaka med regn och sol i en salig blandning!

Å andra sidan rekommenderar ju sommarprataren Anders Hansen att vi ska ta 10 000 steg varje dag och det är svårt att komma upp i det. Då kan det vara perfekt att addera en kvällsvattning. Vardagsmotion och uteluft i ett helt enkelt!

Du undrar kanske också hur det gick i Swimruntävlingen som jag skrev om för några veckor sedan. Jag skrev ju att jag funderade på vad som skulle gå bäst, den eller potatisen. Potatisen leder just nu den tävlingen kan jag säga!

Ha en fin odlingsvecka!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *