Det Naturliga, Vegetariskt

En vegetarisk dröm för barnen

Dag två på konferensen Gastronomiska Samtal serverades vi lunch av Nyköpings förskolekockar, ett vegetarisk smörgåsbord. Maten var en dröm och jag kan bara konstatera att mycket har hänt sen jag själv var liten och gick på förskola/skola. Då var man glad om salladsbuffén innehöll mer än isbergsallad, gurka och tomat och då är jag inte lastgammal (enligt mig själv:)

Jag berömde en av kockarna för maten och hon berättade att de alltid hade minst en vegetarisk dag på förskolan och därtill en välfylld salladsbuffé.

Nej, allt var inte bättre förr.

Jag funderade ett tag på om maten var extra vällagad eftersom det var vi matmänniskor som skulle förtära den men presentationsfilmen från förskolebarnen i kommunen tog hål på den myten.

Där fanns grönkålschips, sötpotatissoppa, pestopizza, rostade grönsaker i ugn, rödkålssallad, fetaoströra med mera med mera. Titta själv på denna färgrika tallrik, visst blir man hungrig?

IMG_7728

Med sådan här mat skulle det inte vara några konstigheter att äta vegetariskt flera gånger i veckan på olika skolenheter. Bra råvaror, påhittig och engagerad personal/kockar och variation är receptet som skapar bra skolmat.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *