Det Naturliga, Mat och Hälsa, Matdebatt

En sockrad studie

”Det finns ingen bevisad koppling mellan socker och övervikt”. Det har Efsa som är en europeisk livsmedelsmyndighet fastslagit.

Fyra av de fem studierna detta grundar sig på har finansierats av sockerindustrin.

Behöver jag säga mer?

Forskning är väldigt bra och gamla ”sanningar” behöver granskas för att se om de fortfarande gäller. Ibland behöver man dock dra i handbromsen en aning och se hur forskningen är finansierad. Som i detta fall.

Tidigare studier har visat att för mycket socker har starka samband med övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar med mera. Det finns till och med läkare som idag anser att socker borde klassas på liknande sätt som alkohol. Detta på grund av det starka beroende det kan framkalla.

Jag anser att lagom är bäst men kan visst känna ett ökat sug efter socker när jag nu börjat unna mig kakor efter min detox igen. Något ligger i det.

Denna nyhet som vi nåddes av igår tycker jag vi ska ta med en nypa salt eller förlåt en aning socker.

För hur sockrad var studien egentligen?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *