Mat och miljö, Matdebatt, Mina Vänners Mat

När råvarorna får bestämma

Hej o hå vilken intensiv dag det har varit men här är jag!

När vi hade nyårspartaj så kom en av gästerna med den bästa presenten enligt mig: Mat!

Så nu vet ni alla det?

Det var inte vilken mat som helst utan närproducerat kött från deras egen gård! Igår tog vi fram köttet ur frysen och tillagade det. Då vi kom på detta en aning sent så var den halvfrusen när vi körde in den i ugnen men efter en halvtimme satte vi i termometern. Det tog ungefär 2 h i 125 grader att få upp temperaturen till 62 grader på köttet, något jag vill ha som inte gillar alltför rött kött. Det enda jag hade gjort med rostbiffen, som det var i detta fall var att gnida in den med salt, peppar, rosmarin och några lagerblad.

Smaken var himmelsk! Med dessa få kryddor. Tänk vilka smaker det blir och vad lite du behöver addera när råvarorna har bra kvalité och själva får bestämma!

Återigen stämmer tesen kvalité istället för kvantitet. Jag äter gärna vegetariskt flera gånger i veckan om jag bara kan få detta kött då och då. Tänk om fler hade förstått det!

Å vilken matlåda sen, den gick inte av för hackor!

image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *