Tags

, ,

Igår var jag på Rekohörnan och åt lunch efter en rekommendation. Det är alltid roligt att få tips från er följare så fortsätt gärna med det.

Rekohörnan är en helt ekologisk lunchrestaurang på Nygatan i Jönköping. Petter och hans fru driver stället med fokus på att servera oss Jönköpingsbor och övriga bra ekomat. Där finns delikatesser från Europa och luncherna varieras beroende på säsong och utbud. Igår var det bland annat en god tomatsoppa på menyn med getfetaost som topping.

Jag presenterade mig som matbloggare och vi började snabbt prata mat, miljö, hållbarhet, klimat och konsumtion. Vi kom också bland annat in på att det idag slängs alldeles för mycket ätduglig mat. 

Jag kom att tänka på dessa dumstrare som hittar bra mat genom att på kvällarna rota igenom containrar där stora livsmedelsföretag slänger fullt ätlig mat. Det måste finnas ett annat sätt att ta tillvara på denna mat tänker jag! Inte för att dumpstrarna gör något fel men det känns liksom bakvänt. Är det någon som har klurat ut en bra lösning på detta får ni gärna höra av er.

Rekohörnan är väl värt ett besök och får du inte till en lunch där så kan du stanna till och köpa med dig några delikatesser på vägen hem, till dig själv eller varför inte som present. Du vet ju nu vilken present jag uppskattar mest?

Tack igen Petter för en god lunch!