Tags

, , , , , , ,

Vi har slutat att köpa färdigpanerade fiskpinnar.

Det är inte lika smidigt, det är dyrare, det tar längre tid MEN det blir så mycket godare!

Vi har märkt att barnen också tycker mycket om det samtidigt som du får bättre koll på vad maten innehåller. Vi har tidigare tagit enbart MSC-fångad torsk men har även nu börjat panera Rödspetta som snabbt seglat upp som en ny favorit. Det är dock viktigt att ha koll på att rödspettan blir klar mycket snabbare än torsken i pannan (du steker den ca en minut per sida mot torsken som steks ca tre minuter per sida).

Hur löser man frågan med att filéad fisk är så mycket dyrare än vanliga färdigpanerade fiskpinnar?

-Jo då kan man dryga ut middagen med andra nyttigheter som bönor, mer sallad eller som i det här fallet extra tonfisk. Eller så får man helt enkelt äta en mindre portion eller som i vårt hus se fram emot glassen som kommer efter fisken.

Lycka till med din egen panerade fisk!

Egenpanerad fisk 4 portioner

400 – ca 600 gram rödspätta eller torsk

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 dl ströbröd (gärna Pankoströbröd)

Gör så här:

Lägg upp fisken på en skärbräda/tallrik

Krydda fisken med salt och peppar

Vispa upp äggen i en skål

Häll ut mjölet på en tallrik

Häll ut ströbrödet på en annan tallrik

Doppa först fisken i mjölet sedan äggen och sist ströbrödet

Stek dem sedan på medelvärme i stekpannan

Servera med citron, en kall sås, potatis och morötter.

Lycka till och Bon appétit!