DenNaturligaMaten, I Naturen, Matresor

Snö i Ronneby och svensk mat på menyn

För en vecka sedan åkte vi iväg på en lugn spa-helg på Ronneby Brunn. En 40-årspresent jag fått av mina föräldrar som nu skulle upplevas. En helt underbar helg hade vi med avslappning och god mat. Vi har båda jobb där vi reser mycket jag och min man så det var så värdefullt att bara få komma iväg tillsammans. Ronneby brunn är så fint och välordnat och vi blev så väl mottagna där. Det var dock en sak som förbryllade mig. När vi åt vår fina middag på kvällen frågade jag var köttet kom från. Servitrisen fick dubbelkolla med köksmästaren och det visade sig komma från Europa. Då tycker jag ni ska byta ut det till svenskt tack svarade jag och tog fisken på menyn. Om det är något vi kan producera i Sverige så är det just det. Kött från djur med mindre antiobiotikaanvändning, bättre levnadsmöjligheter som bidrar till biologisk mångfald mm. Det har jag skrivit om många gånger. Äntligen har det nu klubbats från regeringen att från och med den 1:de mars 2025 ska restauranger kunde redovisa var köttet på menyn kommer ifrån. På ett sådant fint ställe skulle detta inte vara några konstigheter tänker jag. Där fanns till och med lokalproducerat bubbel från #storaboråkra på menyn vilket var helt otroligt gott. Fortsätt fråga vart maten kommer ifrån nästa gång du äter på restaurang, det gör skillnad!

I övrigt var det så mysigt med snö i naturen och på spaet. Vi gjorde snöänglar i snön och de andra skakade på huvudet åt oss på spaet 🤩 ❄️ Så blir det när man släpper ut två snöälskare i snön. En välbehövlig och riktigt fin helg helt enkelt.

Stort Tack mor och far för den fina presenten. Stort Tack Ronneby Brunn för en riktigt fin och avslappnad helg! Hoppas ni har mer svenskt på menyn nästa gång vi kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *