Till alla er som fortfarande har päron kvar på fruktträden:
Gör inkokta ingefärspäron med nyvispad grädde som dessert till kvällens middag!
Det är så gott så jag vet knappt vart jag ska ta vägen och enkelt är det också.
Du gör så här:
Ingefärspäron 4 portioner
Ingredienser:
ca 800 gram fasta svenska päron
1/2 liter vatten
3 dl socker
2 bitar torkad ingefära
(Tillsätt eventuellt 1 krm natriumbensoat per liter sockerlag för längre hållbarhet)
Gör så här:
Skär två bitar färsk, skalad ingefära och låt ligga framme och torka över natten
Dagen därpå kokar du en sockerlag på vattnet, den torkade ingefäran och sockret. Låt det koka några minuter
Skala päronen, dela dem och skär försiktigt bort kärnhuset
Lägg därefter försiktigt ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda tills de blir mjuka
Lägg över päronen i en rengjord glasburk och häll försiktigt över lagen
Ställ in burken i kylen för förvaring i några dagar.
Servera de inkokta päronen med en aning sockerlag samt en klick uppvispad grädde med en gnutta vaniljsocker i.
Servera dig själv en tallrik i din favoritfåtölj, ät och njut!
Godare dessert får man leta efter om du frågar mig just nu.