I Naturen, Vilt

Så ett frö och lukta på blommorna

Kära vänner den här våren är så välkommen. Idag är det nästan sommarkänsla och shortsväder ute! Så härligt att båda dricka förmiddagskaffet och äta lunchen ute i solen.

Våren har varit väldigt sen i år och det gör att man njuter extra mycket av värmen när den nu kommer. Då vi nu bor i Sveriges trädgård som Blekinge kallas så har vi bestämt oss för att testa att odla mycket. Det gjorde att vi redan i höstas satte några tulpanlökar här och där, några fruktträd och bärbuskar bland annat. Den lyckan när vi nu ser att bärbuskarna har överlevt den stränga vintern och att det börjar komma bär på buskarna och att tulpanerna har klarat sig från råddjuren är helt otrolig. Jag tror vi människor behöver odla. Vi mår gott av att se något växa och gro och dessutom få möjlighet att ta hand om något som växer sig större. Mitt råd till dig är därför att så ett frö. Det gör inget om du inte lyckas med plantan du tänkte, det viktigaste är att du börja plantera och testar. Jag tror det behövs mer än någonsin i dessa tider. Lyckan när växten tar sig är totalt vill jag lova. Just nu har jag tomatplantor och gurkplantor i de flesta av mina fönster, några av dem är gladare än andra och det ska bli så spännande att se om det blir många tomater i år.

Dagens andra tips är att gå ut och njuta nu av naturens prakt. Då våren varit sen och det är varmt så händer allt på en gång i naturen just nu. Så ett frö på kafferesten eller gå ut och lukta på blommorna en stund och kom ihåg att sätta fram ett vattenbad till våra vänner bina.

Nu är våren här!

Jag önskar dig en fin Kristi Himmelfärdshelg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *