Nu i juletider blir det mycket onyttigheter och ”tunga” rätter som sig bör. Ibland kan man vara sugen på att avbryta köttbullsrullningen med något hälsosamt och fräscht. Då kan jag rekommendera en rödbetsjuice med ingefära och äpple.
Vi köpte en råsaftcentrifug förra julen och den har använts relativt flitigt sedan dess. Det kan emellanåt vara svårt att få i sig många olika grönsaker i vardagen och då kan räddningen vara att göra juice på dem. Skalet som uppstår brukar jag spara och blanda i bröddegar.
En råsaftcentrifug är smidig på det sättet. Du behöver inte skala frukten och grönsakerna något nämnvärt, det fixar den själv. Så här fixade jag rödbetsjuicen nedan:
Rödbetsjuice
Ingredienser:
Fem-sex råa rödbetor som du sköljer av och skär av ändarna på
2 äpplen
En bit ingefära (i detta fall ca tre centimeter)
Gör så här:
Lägg ner allt i råsaftcentrifugen, häll upp i glas och njut!
En rödbetsboost är serverad!