Tags

, , ,

Naturen ger oss kraft och energi!

Det är en visdom som är viktig att upprepa. Speciellt idag när vi sitter still som aldrig förr. Nu är det forskat på vilken kraft och energi träden kan ge oss.

Förrutom att de ger trygghet och perspektiv så renar de syre och kan dessutom öka immunförsvaret och minska blodtrycket. En stor vetenskaplig studie som undersökte engelsmäns närhet till grönområden med träd och hälsa visade att de som har närhet till natur och träd mår mycket bättre än de som inte har det. De som hade mindre än en kilometer till dessa grönområden hade mindre risk att dö i förtid.

Här kan du läsa hela artikeln om detta som GP har skrivit.

För mig är närhet till naturen helt avgörande. Jag återhämtar mig som allra bäst på en promenad eller löpning i just naturen. I år har jag bestämt mig för att sätta gymkortet ”on hold” för att istället ge mig ut och andas frisk luft minst en gång om dagen. Till detta adderas 7 min styrka och gärna några minuter yoga på kvällen. Minst två gånger i veckan springer jag, resten går jag och sedan simmar jag en gång i veckan. Tre träningspass/vecka försöker jag hålla fast vid. Annars minst en halvtimmes promenad per dag och även om jag ibland är så omtiverad att jag får masa mig ut mår jag alltid (ja faktiskt alltid) bättre när jag kommer från promenaden igen. Denna studie stämmer uppenbarligen in på mig också!

Jag funderar på när första studien om hur Naturlig Mat påverkar oss kommer. Den ser jag verkligen fram emot att läsa! Dröjer det för länge så får jag väl själv påbörja den ?.

För naturen ger oss kraft och energi det är säkert och strävar man dessutom efter att äta naturlig mat så borde ju hälsovinsterna fördubblas, eller hur ??!

Här ser du bilder från några av mina skogsturer:

img_2842 img_2844 img_2847