Tags

, , ,

Då var det dag två på min detox och jag tänker att ni får följa mig på denna tio dagars resa. Det handlar om mat, hälsa, Naturlig mat och dessutom behöver jag någonstans att skriva av mig och dokumentera denna process.

Igår var en tuff dag, utan tvivel. Jag saknade kaffet från start samt gick och var sugen på sötsaker hela dagen. Jag kände mig allmänt irriterad och trött under dagen och på seneftermiddagen sedan fick jag en rejäl huvudvärk. Det är tydligen inte konstigt utan helt vanliga biverkningar under de första dagarna av en detox. Det är viktigt att få i sig mer vatten än vanligt också vilket var klurigare än jag trott.

Idag spenderade jag ca en timme i matvaruaffären på jakt efter de sista ingredienserna till maträtter som kommer framöver men utan resultat tyvärr. Affärsbiträdet rådde mig att ta mig till en hälsobutik så det ska jag göra.

Nu till det positiva:

Även om starten har varit tuff kan jag redan känna en del fördelar med denna process. Jag gillar tillexempel att ha ett matschema att följa. Jag behöver inte tänka på vad jag ska äta nästa gång utan allt finns nerskrivet och det mesta är som sagt inhandlat. Nya grönsaker har jag också stött på som jag redan gillar. En del av recepten jag tillagar är dessutom enkla att sno ihop och smakar riktigt gott. Kaffeabstinensen är inte borta men örttet smakar bättre och bättre. Här ser ni en bild på dagens fika. Kiwigröt med blåbär och örtte:

IMG_7395

 

To be continued….