Vilket kantarellår det är!
Allt regnande har gjort att det växer kantareller på alla möjliga och omöjliga platser har jag sett och förstått. Jag brukar alltid sakna skogen lite extra på hösten när svampsäsongen kommer men i år har även vi kunnat hitta lite svamp här på ön!
För något år sedan fick jag ett riktigt bra tips på hur man tillreder den bästa kantarellmackan. Tricket är egentligen ganska enkelt men också genialiskt och bygger på att du måste äta mackan direkt när det är tillagad, annars faller det.
Så här gör du:
Bästa Kantarellmackan
- Torka av svampen fri från jord och annat smuts
- Lägg den i en torr stekpanna
- Tillsätt smör, peppar och salt när vattnet kokat bort från svampen
- Skär upp önskat antal ljust surdegsbröd
- Lägg med och låt de skivade surdegsmackorna steka med i svampskyn en stund så de får smak av kantarellskyn
- Lägg mackorna på ett fat och toppa med nystekta kantareller och en persiljekvist
- Ät direkt!
Lycka till och ha det så trevligt i svampskogen!