I Naturen

Ingefärspäron

Till alla er som fortfarande har päron kvar på fruktträden:

Gör inkokta ingefärspäron med nyvispad grädde som dessert till kvällens middag!

Det är så gott så jag vet knappt vart jag ska ta vägen och enkelt är det också.

Du gör så här:

Ingefärspäron 4 portioner

Ingredienser:

ca 800 gram fasta svenska päron

1/2 liter vatten

3 dl socker

2 bitar torkad ingefära

(Tillsätt eventuellt 1 krm natriumbensoat per liter sockerlag för längre hållbarhet)

Gör så här:

Skär två bitar färsk, skalad ingefära och låt ligga framme och torka över natten

Dagen därpå kokar du en sockerlag på vattnet, den torkade ingefäran och sockret. Låt det koka några minuter

Skala päronen, dela dem och skär försiktigt bort kärnhuset

Lägg därefter försiktigt ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda tills de blir mjuka

Lägg över päronen i en rengjord glasburk och häll försiktigt över lagen

Ställ in burken i kylen för förvaring i några dagar.

Servera de inkokta päronen med en aning sockerlag samt en klick uppvispad grädde med en gnutta vaniljsocker i.

Servera dig själv en tallrik i din favoritfåtölj, ät och njut!

Godare dessert får man leta efter om du frågar mig just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *