Tags

, , , ,

I helgen var det Jönköpings marknad, en av de stora happeningsen här i trakten. Folk går verkligen ”man o kvinna ur huse” för att delta på denna tillställning.

I år hade Hushållningssällskapet tillsammans med Jönköpings kommun ordnat en lokal matmarknad med ca 20 lokalproducenter från trakten. Jag var där och lysande på när kommunalrådet Ann-Mari Nilsson lagade till en god middag med Lena från Ebbarps Norrgård. Allt under ledning av konfrancier Håkan Eng som också är en lokal radioprofil och underhållare här i trakten. Jag passade på att gå runt och prata med lokalproducenterna om Regional Matkultur Småland.

Det var en varm (nästan 30 grader (!)) och lyckad dag och även om några av producenterna hade hoppats på mer folk så tror jag det var riktigt smart att lägga denna aktivitet i ett redan väl inarbetat och välkänt koncept som Jönköpings Marknad.

Nästa år hoppas jag att vi kan vara med i ett tidigt planeringsstadie och få med några av våra medlemmar från Regional Matkultur Småland också.

Bra jobbat Hushållningssällskapet i Jönköping och alla andra inblandade! 👏👏

Mer lokal mat åt folket helt enkelt!

Lokal matlagning på gång!