Tags

, , ,

Nu när sommaren är här vill jag ha enkla och lätta recept att slänga ihop så man kan fortsätta spendera huvuddelen av sin tid utomhus.

Vi har testat ICAs matkasse tre dagar i veckan i några månader nu. Vi bytte ganska snabbt från familjekassen till veggokassen då vi tyckte det var för mycket halvfabrikat i familjekassen. De vegetariska rätterna blev en succé för 2/3 av familjen och på helgerna unnade vi oss kvalitetskött och fisk. Problemet var dock att det skulle vara bättre om alla vore nöjda så nu när säsongen är slut för denna gång så står vi i valet o kvalet om vi ska fortsätta med kassen överhuvudtaget. Det återstår att se.

Det fina i kråksången med dessa kassar är dock att du får ta del av många nya recept. Jag måste erkänna att det är många vegetariska rätter vi lagat som jag inte kände till.

En som snabbt blev en personlig favorit var en matig sallad med halloumi.

Här nedan kommer receptet på den:

2 paket halloumi (400 g)

4 portioner grynblandning eller matvete

1 rödlök

200 gram selleri

Några morötter

Två nävar babyspenat

Plus ingredienser till vinägretten (se nedan)

Gör så här:

Koka upp grynbladningen/ matvetet för fyra personer

Hacka upp de övriga ingredienserna

Stek halloumin gyllenbrun i en stekpanna där du hällt i en skvätt olja.

Blanda en vinägrett på:

4 msk vatten

2 msk dijonsenap

2 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

salt och peppar

Blanda ihop allt, krydda med salt och peppar, servera o njut!

Lycka till med din matiga veggosommarsallad som med fördel kan ätas utomhus!