Igår gjorde jag en supergod middag på något så enkelt som kycklingklubbor.
Det var kycklingklubbor av god kvalité och därmed var det mycket kött på varje klubba. Jag hittade ett recept som både gjorde dem krispiga och saftiga.
Jag hade ett kilo kycklingklubbor och blandade en marinad bestående av:
* 2,5 msk soja
* 1 msk ketchup
* 1 tsk rosmarin
* 1 tsk oregano
* 1 msk rapsolja
* 1/2 tsk svartpeppar
* 1 vitlöksklyfta (som skalades och pressades)
Gör så här:
Lägg ca en dl vatten i en ugnsfast form
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg kycklingklubborna i formen och pensla dem med marinaden
Klicka på tre rejäla klickar smör över klubborna (ca 3 msk) ställ dem sedan längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
Ös upp vätskan över klubborna rejält minst tre gånger under tillagningstiden.
Ta ut dem och servera med ugnsrostade grönsaker och en sallad!
Mums!