Nu är det verkligen skördetid i växthuset och vi kan verkligen frossa i tomater här hemma. Det finns mängder med rätter du kan göra av just tomater. En personlig favorit som också är en perfekt förrätt är Bruschettan. Den är så enkel att göra och jag har en snabbmodell som är ännu enklare än originalet.
Så här:
Tag en bit ljust bröd
Stoppa ner det i brödrosten
Tag upp det och pensla in det i rikligt med olivolja
Hacka önskat antal tomater i bitar och lägg dem på mackan
Hacka dessutom färsk basilika, oregano, persilja eller någon annan krydda du gillar i bitar eller lägg på bladen hela
Krydda tillsist över med flingsalt och nymalen svartpeppar
Klart!
Det är så gott och enkelt som du förstår.
Enkla rätter är verkligen något som vi spanar efter just nu då vi har fått nya spelregler här hemma. Vi har nämligen fått lyckan att åter blivit föräldrar. De första veckorna går åt till att lära känna varandra och hitta rutiner som passar hela familjen. Då får man ta ner ambitionsnivån på matlagningen ett tag men det behöver inte betyda att man skippar bra och naturliga råvaror.
Receptet ovan är ett exempel på det. Egenbakat bröd från frysen, tomater och örter från växthuset. Så enkelt och otroligt gott!
Spelreglerna ändras som sagt ett tag och det innebär att jag hädanefter kommer att blogga en dag i veckan, tills vi har hittat rutinerna igen.
Se fram emot onsdagar mina vänner för då kommer jag med goda och naturliga recept.
Vi ses och lycka till med tomatmackan!