Det blev en inbromsning i skrivandet här mellan köksbygge, förkylningar och funderingar kring hur man egentligen ska förhålla sig till omvärldens skakiga läge. Pausen ledde till ett kök som nu sakta men säkert börjar ta form (det kommer bli så bra tillslut), en något friskare familj och ett konstaterande i att du kan inte göra allt men du kan göra något i en skakig omvärld. Så genom att fortsätta inspirera till god, hållbar och lokal mat med naturliga ingredienser går det att påverka i det mot rätt riktning så det fortsätter jag med helt enkelt. Nu slut på filosofstund och till något helt annat:
Nyttig mat i en airfryer!
Precis när vi höll på att tröttna på fil med flingor till lunch, middag och kvällsmat och alla kalla sallader i vårt köksbygge så hittade vi Airfryern i källaren. Den som vi fått i julklapp två år tidigare. Airfryern som vi hade tänkt skänka eller sälja utifrån att ”den använder vi ju aldrig”.
Vi plockade upp den, började titta på några recept och blev helt sålda 🤩 Det slutade med att vi gjorde allt från att baka frukostfrallor i den, koka ägg, kycklingrätter till otroliga potatisklyftor (godare än i ugnen faktiskt) till att poppa popcorn för fredagsmyset i den! Dessutom behöver du oftast ingen olja vid ”friteringen” då det är varmluft som lagar maten vilket gör maten nyttigare. Popcornen har inget fett alls när vi lagade dem.
Vad är och vad gör en airfryer egentligen? Jo jag länkar direkt till en hemsida där man kan läsa mer om det:här
Vi gjorde även dessa morgonfrallot efter bra recept från Åse Falkman Fredrikson som jag länkar till här: Morgonfrallor i Airfryer
Också popcornen nu till fredagsmyset nu ikväll.
Har du ingen Airfryer än kan jag faktiskt varmt rekommendera en sådan för nyttigare fritering helt enkelt!
Trevlig helg!