I tidningen buffé har de nu en tävling där man på Instagram lägger ut en matbild på en snabblagad rätt som inte behöver vara en kulinarisk läckerhet men ändå god och näringsriktig.
Det är inte ofta jag är med i tävlingar men i just denna är jag faktiskt det, främst av tre skäl:
- Jag gillar att mattidningar nu också börjar lyfta den okomplicerade maten
- Vi uppmanas att inte alltid krångla till vardagsmaten som i sig kan vara svår att få till
- Resterna får en andra chans
Jag älskar själv god mat och kan ibland stå i timmar i köket och laborera med spännande kryddor och därefter bjuda hem vänner på mat. Observera ibland för jag kan lika gärna (vilket det oftast blir) bjuda hem vänner på korv med bröd med en enkel blandsallad. För handen på hjärtat vår vardag är fylld med jobb, lämna och hämta på dagis/skola, handla med mera med mera. Varför då addera krånglig matlagning som tar lång tid som vissa dagar inte existerar?
Vad huset förmår är en ypperlig paradrätt här hemma. Den kan bestå av alla möjliga rester som finns i kyl och skafferi. Här nedan ser du ett hopplock av hemmagjord hummus, några morotsslantar, naturella cashewnötter och jordnötter, solroskärnor, blåbär från skogen, sallad och några oljefriterade libabröd i en gjutjärnspanna.
Det smakade väldigt gott, gick snabbt, gjorde mig mätt och avlastade kyl och skafferi.
Vad huset förmår är en räddare i vardagen, tänk på det!