I Naturen, Närproducerat, Vilt

Rabarberkräm

Vi firade midsommar ”på landet” som man säger i min mans släkt.

Där fanns det rabarber som var gigantiskt stora och som växte så det knakade och våra rabarber har inte riktigt återhämtat sig sedan vi flyttade på dem för något år sedan. Därför tog jag mig en sväng i rabarberdjungeln (se bild =) och ikväll blir det rabarberkräm till middag. Det är så enkelt att göra:

Tag (för 4 personer):

500 gram rabarber

1-1 1/2 dl socker

4 dl vatten

2 msk potatismjöl

Gör så här:

Skär rabarberna i mindre bitar och skär bort ändarna på stjälkarna. Koka sedan upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberbitarna och låt koka i ca 4-5 min. Rör sedan ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll det därefter försiktigt ner i krämen medan du rör. Koka sedan endast upp krämen igen, låt svalna och servera med kall mjölk eller vaniljglass.

Lycka till!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *