Tags

, ,

Nu är det högsäsong för rabarber och det finns knappt någon bättre sommarfika än en sprödig rabarberpaj med en klick vaniljglass. Vill man ta det ett steg längre kan man göra som vi och addera rabarberdryck till.

Jag älskar rabarber!

Rabarber mixat med jordgubbar täckt med smuldeg och en klick vaniljglass är det som faller mig bäst i smaken. Kan det dessutom förtäras ute i solen så är lyckan gjord!

Så här enkelt fixar du pajen:

Rensa, skölj och skär önskat antal rabarber och jordgubbar i bitar.

Lägg i en pajform

Strö lite strösocker över och möjligen en nypa potatismjöl

Smält 100 gram smör i en kastrull

Blanda ner en en dl mjöl och en dl havregryn i det smälta smöret. Rör runt och placera över pajen/ pajerna (om du gör fler små).

In mitt i ugnen i ca 15 -20 min på 225 grader.

Servera med en klick vaniljglass och njut!

Rabarberdryck gör du så här lätt:

10 st rabarberstjälkar

1,4 l vatten

3 dl strösocker

0,5 vaniljstång

3 frysta jordgubbar

Börja med att tvätta och skära rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet, vaniljstången och sockret och låt koka kraftigt i fem minuter.  Ställ sedan kastrullen åt sidan och lägg i jordgubbarna och låt drycken stå och dra i två timmar. Sila sedan drycken genom en sil med små hål, undvik att pressa.

Häll upp rabarberdrycken på väl rengjorda glasflaskor och förvara i kyl. Drick som den är eller späd med vatten och is efter önskemål.

Servera genast, gärna utomhus!

Trevlig rabarberhelg!