Tags

, , , , ,

Får några veckor sedan fick jag för mig att testa kallsådd (eller vintersådd), vilket jag också skrev om här på bloggen. Mycket spännande hur detta test utvecklar sig. Som jag skrev om tidigare så sparar det mycket plats inomhus så här års.

Det dröjde inte många dagar innan de första skotten tittade upp ute i växthuset! Det blev lite varmare än vad jag trodde dagtid den första veckan, kanske 5-8 grader, så det har blivit lite vattning emellanåt då det har sett lite torrt ut. Dock var det ännu kallt och ibland minus på nätterna. Nu tror jag samtliga frön har grott och kommit upp och det är dags för omplantering. Det borde kanske gjorts för någon vecka sedan men bättre sent än jättesent… omplanteringen planeras nu till påskhelgen så fortsättning följer. Spännande!

Glad Påsk!

/Herr Alrik