DenNaturligaMaten, Det Naturliga, Närproducerat, Odling, Vår

Att förbereda en odlingssäsong

Det tar tid att odla och i det bakar jag in förberedelse, skörd, underhåll och efterarbetet. Just nu är vi inne i förberedelsearbetet och eftersom vi gör om köket i år ligger vi lite efter i allt men det är bara att ta det med ro. Det kommer bli färdigt tillslut. Förra helgen kånkade vi flis från grannen (med detta ska sägas att vi är så tacksamma för det 🙏🏻) för att fylla på i gångarna till våra fyra större odlingsbäddar. Vilken tid det tar 😅🌿

Det är inte särkilt mycket av det som går att hoppa över dock så det är bara att ta en sak i taget. Mycket motion får man också när man bär och kånkar saker fram och tillbaka i odlingen. Denna gång tog det en halv dag och blev riktigt fint. Vi fick dagens motion och rabatterna bäddades in ordentligt i fin flis från grannen längre upp. Den gång bestämde vi oss också för att lägga flisen på rätt ställe direkt vilket gav oss lite mer merjobb då men är så skönt nu. Nu ligger det där det ska och vi behöver inte lasta om igen.

Nästa tidsåtgång blir att fortsätta skapa en riktigt bra jord samt plantera om våra förstådde som vi börjat med redan. Det i sin tur skapar bättre förutsättning för grönsakerna att ta sig ordentligt. Odla är otroligt roligt och tidskrävande,

Så vill du ha det första får du även förbereda dig på det andra. Tur att det första än så länge väger tyngre. Heja alla oss odlare i ur och skur. Snart får vi skörda och på vägen njuta av vårens alla framsteg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *