Det Naturliga, Mat och Hälsa, Mat och miljö

Sparris och vårens primörer

Nu är det gott att leva… sjunger Olle Adolphsson och jag kan inte annat än att hålla med.

Det är grönt, naturen är fylld med ätbara örter och gröna blad och vårens primörer har gjort intåg. De ätbara örterna blev jag varse idag när jag gick på örtvandring med Annika Svedberg på Hud o Hälsa. En härlig tur som jag skriver mer om på onsdag!

Min favoritprimör just nu är sparrisen. Så otroligt fin och god. Du kan tillaga den på så många sätt. Koka upp sparrisen i vatten med en aning salt, hacka upp och lägg i en sallad, gör en omelett med fler primörer (se bild nedan) eller en pastasås med sparris som bas?

Eller så gör du min favorit just nu: Lägg sparrisen i en form, ringla över olivolja och två pressade vitlöksklyftor. Salta och peppra och in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

Ät och njut av det och denna underbara tid!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *