Tags

, , ,

Anna-Lotta Svensson och Rädda Maten är två namn ni ska lägga på minnet!

Anna-Lotta är en kvinna som utifrån en lysande idé ska hjälpa restauranger att minska matsvinnet samtidigt som privatpersoner kan få möjlighet att köpa högklassig lunchmat till ett reducerat pris.

Bara med vetskapen att vi i Sverige förra året slängde 494 000 ton mat (därav merparter bland annat kom från restauranger) så blir denna nyhet än mer aktuell och intressant.

Jag är så uppriktigt glad att det äntligen är någon som tar tag i denna fråga! Anna-Lottas koncept är klockrent och går i princip ut på att när restaurangerna vid 14- snåret ser vilka goda fräscha luncher de har kvar som de inte fått sålt så kan de lägga ut dem till försäljning på Rädda Maten. Vi som konsumenter kan via denna sida köpa maten och sedan gå och hämta den på restaurangen. Här eller här kan du läsa två artiklar om det.

I Frankrike har det länge varit förbjudet för matbutiker bland annat att slänga mat. Det har konstigt nog inte kommit till Sverige än. Därför är jag så glad att det nu gjorts buisness på detta onödiga matsvinn. Kan restaurangerna tjäna på att sälja sin goda mat vidare och vi konsumenter också genom att köpa den till ett reducerat pris så blir det verkligen en Win-Win effekt.

Hurra Anna-Lotta! Du är grym och jag önskar dig all lycka med lanseringen av konceptet nu i december.

Dagen tips är alltså att gå in på Rädda Matens sida och bli kund och därmed få schysst mat till ett riktigt bra pris.

Det får bli veckans Green Friday tips.

Trevlig helg!