Tags

, , , , , ,

Nu har vi bakat pepparkakor, knäck, ischoklad och raw julkola så nu är vi redo för julen.

Det här med att baka med barn låter så mysigt och härligt vilket det också är men oftast slutar det med att föräldrarna fixar det mesta själva. Så var det även för oss i år :). Det roligaste är ju att smaka på smeten och det kan en annan också hålla med om.

Det skulle göras ett pepparkakshus med Pyjamas-hjältetema och det hela slutade med att pappan stod själv och monterade detta till sent på kvällen utan att barnen var så intresserade, haha. Fast den blev klart godkänd när den väl var klar och det är ett gott betyg!

De egna pepparkakorna blev väldans goda, likaså knäcken som blev så där perfekt seg och god. Tipset där är att röra mycket mot slutet av kokandet när knäcken börjar bli färdig och sedan att ta bort den från plattan i tid. 

Rawkolan som är något nyttigare och busenkel att göra (precis som ischokladen) blev väldigt bra och det receptet får du här:

Raw Julkola

Ingredienser:

100 gram urkärnade dadlar (ca 12 st)

1 dl raw kakao

2 msk kokosolja

1 nypa vaniljpulver

1 tsk lakritspulver

1 nypa flingsalt

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en seg smet

Tryck ut mellan två bakplåtspapper ca 2-5 mm tjocklek

Sätt in i frysen ca en halvtimme

Skär upp i bitar och klä in i bakplåtspappret

Förvara i frys och servera direkt från frysen.

Lycka till!

Så god och dessutom fick jag god hjälp av barnen att packa in kolorna i pappret och även att äta upp de kolakanter som inte kunde packas in. 

Gott med eget julgodis gånger tre minsann!