Måndag morgon och solen skiner! Det känns som att det kommer bli en fin dag, precis som det har utlovats.
Jag känner mig något seg så här på morgonkvisten och det kan ha och göra med en viss Swimruntävling i Karlskrona i helgen. Det var en väldigt roligt tävling där vi i ett stafettlag på fyra personer kom på det passande lagnamnet ”Hur svårt kan det va” och tog oss igenom en mils löpning och ca 1300 m simning ihop. Alla var nybörjare och vi kände oss skapligt nervösa innan starten gick. Jag gillar att lagnamnet gick från ”We hope we survive” till just ”Hur svårt kan det va”, med glimten i ögat. Det lagnamnet hade jag med mig när jag tränade och det peppade mig längs vägen. Det var en väldigt rolig tävling med många funktionärer och människor som hejade längs vägen. Dessutom var det en häftig känsla att ta sig från ö till ö i skärgården med egen simkraft, komma upp och springa vidare. Det hände en del roliga saker också längs vägen såklart men de berättelserna spar vi till en annan gång:) Ett kul koncept som passade mig som gillar att simma och springa väldigt bra. Det blir nog fler swimruntävlingar framöver ska ni se! Jag gillar att det inte krävs alltför higtech utrustning för att kunna genomföra detta lopp. Investera i eller låna en våtdräkt, ett par lättare löpardojjor och ett par simglasögon och du är klar. Idag blir det dock mer stretch och vila för kroppen.
Well, från swimruntävling till måndag och vegetariskt käk.
Just nu är det fortfarande lätt att svänga ihop en matig sallad med grödor från den egna trädgården eller färska och fina grönsaker från matbutiken. Rostade grönsaker i ugn är en annan vegetarisk favorit här hemma. Ofta kan jag tycka att när det tillagas en ”svänga ihop det rätt” som vi kallar det så kan de goda tillbehören utebli. Ni vet de där som lyfter en rätt ytterligare några steg. Jag har ett bra tips på ett gott tillbehör till vegetarisk mat som gör den ännu lite godare: Rostade solroskärnor. Det ger mer smak och de goda kärnorna är också goda att äta som snacks precis som de är.
Så här:
Värm upp en gjutjärnspanna
Lägg i solroskärnor och låt dem bli bruna och dra av järnet när det knäpper i kärnorna
Häll upp i en serveringsskål eller varför inte i såsskålen och strö över maten.
Enklare kan det inte bli och det kommer definitivt lyfta din vegetariska rätt ytterligare några snäpp.
Lycka till!