Midsommartid och den klassiska silltårtan blev i år utbytt mot en tonfisktårta med räkor för att passa fler. Den gick åt som smör i solsken denna gång även av mindre vuxna. Den funkar fint under lata sommardagar även nu när midsommartiden är förbi. Så här gör du den:
Ingredienser
Botten
250 gram kavring
100 gram smör
Lite vatten
Fyllning
600 gram färskost
2 dl créme fraîche (gärna med någon smak om du har- jag hade chili)
1 tsk dijonsenap
4 gelatinblad
1 knippe dill
I msk tomatpuré
I burk tonfisk
Räkor till garnering
2 ägg
Dill till garnering
Gör så här:
- Mixa kavring och rumsvarmt smör och vatten till en deg
2. Bred ut den i en rund bakplåtsklädd form
3. Ställ i kylen och låt svalna
4. Lägg fyra gelatinblad i blöt i kallt vatten
5. Blanda ihop övriga ingredienser till en smet
6. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem
7. Lägg dem i en kastrull och värm upp dem långsamt tillsammans med 1 msk vatten
8. Låt dem svalna och häll sedan ner det i smeten
9. Tag ur formen och häll över smeten där
10. Ställ in tårtan i kylen och låt stelna några timmar
11. Garnera med räkor, ägg och dill
Servera genast.
Lycka till!