Tags

, , , ,

Semestern är slut för många och vardagen infinner sig åter med rutiner och aktiviteter du tidigare bara kunnat bortse från. Det tillsammans med ett väder som helt plötsligt slår om till höst med ynka 10 graders värme, blåst och regn gör det hela lite melankoliskt faktiskt. Även om jag älskar hösten förutom mörkret det inbringar så brukar den melankoliska känslan infinna sig och det är bra oavsett hur roligt ditt jobb är. Melankoli är ett sätt att säga farväl till något som varit för att sedan andas in och ta tag i något nytt. Jag menar vem hade velat gå omkring och ha semester dagarna ut o in i all evighet. Vem? 😉

En av alla rutiner som återkommer när hösten står för dörren är matrutinen. Det som under sommaren mest gått av slentrian och under sloganen ”Vi tar vad vi haver” behöver nu planeras upp bättre för att magen inte ska få panik när 12-slaget närmar sig och inget finns i arbetskylen. Man behöver ju dock inte börja skriva matscheman och handlingslistor för fyra veckor på en gång. Det går alldeles utmärkt att köra vidare på sommarens alla rätter men med lite mer planeringen som sagt.

En av alla dess underbara rätter är just pastasalladen. Jag vet inte hur många olika varianter jag ätit under sommaren och jag är baskemig inte trött på den än! Den är så enkel, god och du kan variera den i all oändlighet så den går knappt att tröttna på.

Så här enkelt är det ju:

Koka pasa englit anvisning på paketet (välj gärna en bättre pasta gjord på durumvete så mättar det längre)

Hacka upp de grönsaker du gillar eller som finns hemma.

Skala några kokta ägg och lägg ner

Skölj ett paket böner och blanda i

Blanda en dressing på lika delar vatten, vinäger och olivolja och tillsätt de kryddor du gillar.

Packa i en burk och ta med till jobbet.

Klart!

När du sitter och äter pastasalladen på jobbet kan du blicka ut över den blåsiga och regniga staden och minnas tillbaka alla härliga altanluncher i 25 graders värme du haft under veckorna som gått. Å låt oss hoppas att värmen kommer tillbaka en sväng till, det är ju faktiskt bara den 10 augusti.

Trevlig lunch på er!

IMG_0826