Tags

, ,

Crêpes är en mycket tacksam och bra rätt att göra av överblivna pannkakor. Fyllningen du lägger i gör att du kan skapa en förrätt, huvudrätt eller en dessert helt beroende på tillfälle och humör.

I måndags gjorde jag klassiska matcrêpes med en fyllning på champinjoner och rivna morötter bland annat. Det blev väldigt gott så här kommer receptet:

Champinjon- och morotscrêpes 4 pers

5-6 färdigstekta pannkakor (gärna gjorda på en del vetekli samt gramham för att få dem lite grövre och mätta längre)

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

7-8 färska champinjoner

3-5 morötter, skalade och rivna

3-4 soltorkade tomater

Ca 1 dl mjölk samt 1 dl grädde

Knapp en matsked maizenaredning (maizenamjöl)

Philadelphiaost

1-2 dl riven ost

Örtkryddor samt salt och peppar

Gör så här:

Hacka och skala löken i mindre bitar

Stek upp den i en gjutjärnsgryta eller större stekpanna

Lägg i de sköljda och delade champinjonerna samt de rivna morötterna plus de soltorkade tomaterna

Stek tills allt mjuknat och fått lite färg

Häll i mjölken och grädden samt kryddorna och maizenamjölet

Låt stå och puttra på låg värme i ca tio minuter

Tag fram pannkakorna och lägg dem på en skärbräda

Bred på ett lager philadelphiaost på pannkakorna och lägg sedan champinjon- och morotsfyllningen på halva pannkakan.

Rulla ihop pannkakan lägg i en ugnsfastform och toppa med den rivna osten.

In mitt i ugnen på ca 200 grader i 15-20 min.

Tag ut, låt svalna och servera med en grönkålssallad.

Middagen är serverad!

img_3023