I Naturen

Om att småäta och bara vara

Jag har spenderat en underbar helg med några av mina pluggkompisar från Umeåtiden. Vi träffades i Alingsås och har haft en mysig helg med god mat (mycket god mat har det blivit då vi alla är väldigt matintresserade). Jag kommer med några recept från helgen längre fram i veckan.

Igårkväll blev det en del jobb så idag har jag varit trött och unnat mig att bara ta det lugnt. Gått runt och småätit: äpple, rawchoklad, knäckebröd med jordnötssmör och en grön smoothie istället för lunch. Läst recept och planerat lite. Dessutom har jag sett på ”Så Mycket Bättre” som är ett av mina favoritprogram as you know. Jag har krupit upp i sängen och tittat på tv4play med en mysig filt och en espresso i knät. Det var Lisa Ekdahls dag och hon är helt klart en favorit. Hennes låtar gick på repeat under min högstadie- och gymnasietid så visst kommer många minnen tillbaka. Dock visste jag inte att hon också hade en sådan härlig personlighet. Hon vågade lyfta fram vilan som något bra och deltagarna fick en dag då de bara tog det lugnt. Jag gillar också att hon har hög integritet. Hon vill inte lämna ut sin familj. Det är något jag också undvikt sedan start även om man ibland bara vill berätta för hela världen vilka framsteg som skett här hemma men det tillhör inte mitt jobb. Jag vill hålla jobb och fritid isär så att familjen inte blir indragna i något de inte har bett om. Därför försöker jag hålla mig väldigt allmän när jag beskriver mig själv som småbarnsmamma även om det inte alltid är lätt. Det var så skönt att se en annan förebild som gjort likadant och berättade om svårigheten med det i dagens uppkopplade samhälle.

Ibland är det så skönt att bara vila och ta det lugnt, småäta och göra sådant som inte tillhör vanligheterna. Det är kontrasterna som är det fina! Imorgon är det en ny dag fylld med vardagsrutiner och då är det skönt att tänka tillbaka på denna lugna dag.

Tag dig en lugn dag då och då precis som Lisa Ekdahl.

Ut och gå, sitt i soffan och titta på din favoritserie, läs en bok, drick ditt favoritkaffe, småät ditt favoritsnacks, lyssna på musik eller bara va det kommer att göra dig gott!

img_2707

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *