Idag skruvade vi upp julmusiken i köket, dansade loss och gjorde fyra sorters julgodis. Vissa med en hälsosam twist. De blev riktigt goda så här kommer två av recepten:
<strong>Dadelmozart kulor</strong>
12 färska dadlar
Nougat
Mandelmassa
Kakao
<strong>Gör så här:</strong>
Kärna ur dadlarna
Dela dem på mitten
Lägg i nougat eller mandelmassa och forma dem som en boll
Rulla i kakao
Lägg dem i en låda med lock och förvara kallt i kylen
<strong>Raw saffransbollar</strong>
2 dl cashewnötter
0,5 gram saffran
Lite vatten
5 urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
Kokos att rullas i
<strong>Gör så här:</strong>
Mixa cashewnötterna till ett mjöl
Lägg saffran i en liten skål med vatten så du får fram färgen mer
I med alla ingredienser inklusive saffranen i mixern och mixa ihop allt till en gul smet
Tag upp små bollar och rulla dem i kokosflingor
Förvara kallt i kylen till nästa gång du har julfika.
Mums!
Vi gjorde dessutom ischoklad på mörk choklad och kokosolja som vi smaksatte med polkagris och lakritssmul och fudge så nu behöver vi vila oss från socker tills nästa julfika här.
Med dessa julgodis recept vill jag önska er alla följare en riktigt GOD JUL & ett Gott Nytt År!
Se till att vila nu och njut av julen och all lokal mat. Ge någon du tycker om en extra varm kram & skänk en julklapp till bättre behövande vet´ja.
Tag hand om er, vi ses 2024!