Nu är det dags för mig att önska er en riktigt Glad och Skön sommar!
Innan jag gör det ska ni dock få receptet på den godast jordgubbstårta jag just nu känner till.
Receptet har jag fått av min svägerska och är från en kokbok som heter ”Raw fika”.
Även om det är en del mixande så är kakan väl värd allt arbete. Den kommer att göra succé på fikabordet.
Här kommer receptet:
Raw Jordgubbstårta 16 bitar
Botten
3 dl mandlar
15 dadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning 1
2 msk lucumapulver (kan uteslutas)
5 dl cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl honung
1 dl vatten
1/2 dl pressad citron
2 dl kallpressad kokosolja
Fyllning 2
Hälften av fyllning 1
450 g färska jordgubbar
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk honung
Dekoration
Färska jordgubbar
Gör så här
- Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills det får en fast konsistens. Tryck ut degen i en springform och ställ undan i kylen en stund.
- Mixa alla ingredienser i fyllning 1 till en jämn smet. Tag hälften av fyllning 1 och bred ut på botten.
- Mixa resten av fyllning 1 med ingredienserna till fyllning 2. Lägg fyllning 2 över fyllning 1 och ställ in i frysen i minst en timme.
- Tag fram kakan ca en halvtimme innan servering och garnera med färska jordgubbar, smultron och mynta.
Lycka till och ha nu en riktigt skön sommar!
Jag har bestämt mig för att göra så lite som möjligt fram till den 14 augusti 🙂
Då är jag tillbaka igen!