Mat och miljö, Vilt

Ingvar kan minsann

I söndags var vi på IKEA. Det tog emot att gå in och titta på garderober en solig ledig dag men det var skönt att få det gjort. Vi var där strax efter tio när de öppnade och efter att ha gått och tittat ett tag och pratat med förvaringsexperter och funderat så blev vi hungriga.

Det var ett tag sedan jag åt på IKEA och jag måste säga att de har faktiskt riktigt god mat. Dessutom är det ett av världens stora företag som faktiskt vill satsa på miljö och hållbarhet. Jag vet tillexempel att de vill att varuhusen ska bli självförsörjande på förnybar el. De har nyligen också lanserat vegetariska ”köttbullar” i restaurangen. Även om de säkert har mycket kvar att jobba med inom miljöområdet så gillar jag att de gör ett tydligt statment gällande miljö och hållbarhet.

Denna gång åt jag viltfärsbiffar med potatis, sås, grönsallad och drack lingondricka till.

Till det fick jag ekologiskt smör!

Jag ska definitivt återkomma snart och testa de vegetariska ”köttbullarna”.

Ingvar kan minsann 🙂

IMG_7873

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *