Mat och Hälsa, Mat och miljö, Matdebatt

Gastronomiska samtal

Jag är precis hemkommen från konferensen Gastronomiska samtal i Nyköping. Hans Naess som är initiativtagare till detta klockrena koncept med två dagars möte kring samtal om hållbar mat och matkultur hade verkligen satt ihop ett digert program.

Jag har träffat så oerhört intressanta människor. Alltifrån H.K.H Prins Carl Philip (ja du läste rätt:), toppkockar och krögare till driftiga och påhittiga producenter, journalister, matskribenter, myndighetspersoner samt entreprenörer. Vi avslutade dagen med att underteckna ett matmanifest som vi tillsammans diskuterat fram under dessa dagar med fokus på mat och hållbarhet. Samtalen kring detta har varit många och givande.

Igår afton var det galamiddag på temat Sharing is caring där många rätter delades och skickades runt kring borden under ledning av kockar från restaurangskolan. Kolla bara menyn nedan!

Jag har ätit underbart god mat och träffat många intressanta människor som sagt. Tack Hans Naess och gänget för en väl genomförd konferens. Nu ska jag smälta dessa dagar en aning och sedan plocka fram alla visitkort jag bytt till mig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *