I Naturen

Ett nytt färdmedel och cirkulärekonomi

Idag är en stor dag.

Idag byggs min trogna hybridcykel om till en elcykel!

Vi har lämnat in den på Elcykelexperten och jag är så spänd på resultatet. Om allt går enligt planerarna så kan vi hämta den i mitten på nästa vecka. Ända sedan Bettan gick i graven (vår Ford Focus -99:a) så har vi gått i tankar om vilket färdmedel vi ska satsa på. Vi var ganska snabbt inne på en begagnad andra bil, för tro mig det är smidigt med två bilar när jag man bor på landet som vi men något fick oss faktiskt att läsa mer om elcyklar istället för begagnade bilar. Det har säkert att göra med att vi har cyklat hela våren/sommaren och att vädret har varit optimalt för det men kanske också känslan av att ta sig fram av egen kraft, slippa stå och vänta i bilköer och att ibland vara helt fossilfri (som en vän utryckte sig, lysande poäng tycker jag).

Dessutom fick jag höra av en bekant att det fanns en man i Habo som byggde om befintliga cyklar till just elcyklar och det blev vi genast mer intresserade av. För varför köpa en ny cykel när man kan göra något nytt av sin gamla? Skapa något nytt av en redan befintlig produkt istället för att slänga den på tippen och slösa på resurser. Det är precis som i cirkulärekonomin där gamla prylar återanvänds till något nytt och på så vis skapar en ekonomisk modell där återbruk är standard och slänga bort är undantag. En väldigt intressant process som jag tror mycket på och som garanterat kommer bli större framöver så lägg ordet Cirkulär Ekonomi på minnet!

I nästa vecka ska vi alltså hämta detta nya färdmedel och jag är så spänd på hur det kommer fungera. Jag har höga förhoppningar på att de branta uppförsbackarna kommer kännas som en liten kulle framöver.

Laddad är jag precis som jag hoppas att elcykeln kommer vara 🙂

Jag önskar er en trevlig helg med en morgonbild från en av mina tidiga cykeltur förra veckan när dimman låg tät och solen var på väg upp.

Magiskt vackert!

img_1934

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *